Kategorier
Allmänt

Rusta och matcha – Bättre möjligheter att hitta rätt arbete

Att vara arbetslös kan vara en tuff situation. Det kan leda till ekonomiska svårigheter, sänkt självförtroende och en allmänt dålig stämning. Arbetsförmedlingens program rusta och matcha kan hjälpa dig att hitta rätt jobb och förbättra din situation.

Det är ingen hemlighet att det kan vara utmanande att vara utanför arbetsmarknaden. Det kan påverka humöret och självförtroendet negativt och ekonomin kan också ta skada. Många drömmer om meningsfull sysselsättning med bra betalning, men det kan vara svårt att hitta rätt jobb.

Det är särskilt utmanande för personer som kommer från andra länder där språket och kulturen kan vara annorlunda. Många unga personer som inte har fått möjlighet att visa vad de kan kan också behöva hjälp för att hitta rätt jobb. Här kan rusta och matcha hjälpa till.

Rusta och matcha ger dig nya färdigheter

Rusta handlar om att hjälpa dig att förbättra dina färdigheter så att du är bättre rustad att söka jobb. Det kan inkludera hjälp med att skriva en stark ansökan och CV, träning i intervju-tekniker för att minska nervositet vid jobbintervjuer samt att gå igenom dina kunskaper inom olika områden.

Matcha handlar om att dra nytta av Arbetsförmedlingens stora nätverk. Genom att ha kontakt med många företag som söker personal kan de matcha dina önskemål och färdigheter med företag som söker personal. På så sätt ökar chanserna att hitta rätt jobb för dig.

Rusta och matcha kan vara en viktig resurs för att förbättra din situation om du är arbetslös. Genom att förbättra dina färdigheter och dra nytta av Arbetsförmedlingens nätverk kan du öka dina chanser att hitta ett meningsfullt jobb som passar dig.

Läs mer om matcha och rusta på: https://www.rusta-matcha.nu/