Kategorier
Allmänt

Fördelar med fastighetsboxar

Kan man skapa en trygg, säker och snygg förvaring för post, paket och brev även om man bor i en lägenhet? Fördelen med att bo i en villa är att man kan välja mellan en massa olika modeller vad gäller brevlådor och enkelt exempelvis matcha valet mot den arkitektoniska stil som villan är byggd i. Det skapar en röd tråd som ger ett homogent och vackert intryck.

Som lägenhetsinnehavare har man inte samma fördel utan man får nöja sig med en dörr där ett brevinkast finns. Eller? Nej, sanningen är den att man numera också kan välja en annan lösning där man gemensant som BRF investerar i fastighetsboxar.

Snygga och funktionella lösningar

Fastighetsboxar innebär att man placerar en större modul där fack finns för varje boende – fack som är utrustade med lås där man antingen kan välja nycklar eller exempelvis en blipp om man vill ha en mer modern lösning. Fastighetsboxar ger ett elegant och sobert intryck till hela trapphuset och skapar den där känslan av hemtrevlighet som man vill nå som BRF.

Dessutom bidrar fastighetsboxar till att besökare ges en bra bild av fastigheten – något som också kan leda till att man vid en eventuell försäljning av sin bostad kan få till stånd ett högre slutpris. Man köper inte enbart lägenheten, man köper en helhet och där de små detaljerna har en avgörande roll. Fastighetsboxar är definitivt ett exempel på en sådan mindre detalj som i slutändan kan spela en stor roll. Vidare finns även andra fördelar och några av dem följer här nedan:

  • Säkerhet. Hur öppnar en tjuv dörren? Mest troligt så går han via brevinkastet och använder sig av ett verktyg där dörren kan låsas upp. Genom att byta till fastighetsboxar så kan man också välja bort dörrar med brevinkast – något som minskar risken för inbrott.
  • Mindre oljud. Samma sak gäller här: tar man bort brevinkastet så minskas risken för en massa störande ljud från grannarna – och samtidigt så slipper man också det spring som kommer av att brevbäraren ska dela ut posten. Brevbäraren lägger alla brev och alla paket i fastighetsboxar nere vid entrén – lugn och ro!
  • Bättre brandskydd. Återigen visar sig ett brevinkast vara en sämre lösning. Börjar det brinna så kommer giftig rök att spridas och din dörr blir det yttersta skyddet mot detta. Genom att välja fastighetsboxar så kan även säkerhetsdörrar ersätta de vanliga ytterdörrarna och det kan i slutändan också rädda liv om olyckan är framme.