Kategorier
Flytt

Företagsflytt – vanliga frågor 

Hur lyckas man egentligen med en företagsflytt? Att flytta som privatperson innebär en stor utmaning där man dels måste beräkna hur pass mycket som finns i bohaget och dels också se till att ordna med både kartonger och transport för att frakta allt mellan punkt A och punkt B. 

Detsamma gäller för en företagsflytt, men i en avsevärt mycket större skala – och där dessutom utrymmet för misstag är minimalt. I den här texten tänkte vi ge lite tips och råd, information och nya kunskaper om en företagsflytt – och detta gör vi genom att svara på några vanligt ställda frågor i ämnet, enligt följande: 

Kan vårt företag flytta på egen hand? 

Det mesta beror givetvis på hur stort företag det handlar om – och hur pass lång sträcka som flytten ska ske mellan. Generellt dock så är en företagsflytt ett större projekt än vad många tror. Även för mindre företag så rekommenderas en mer professionell lösning. 

Kan jag anlita vilken flyttfirma som helst för en företagsflytt? 

Nej, det krävs erfarenhet och kunskap i en högre skala för att klara en företagsflytt. Ett företag ska, i stort sett, vara specialiserat på detta område och exempelvis ha personer som både har kunskap om logistik, planering, transport, packning och allt annat som inkluderas i projektet. Idag finns det många företag som har dessa spetsegenskaper och det är bland dessa du ska välja. Säkerställ alltid kvalitet genom att kontakta referenser innan. Hur många företag har man hjälpt att flytta – och hur nöjda är dessa med tjänsten? 

Varför är en företagsflytt så pass svår? 

Det talande är att man alltid arbetar under en tydlig tidspress. Ingen annanstans blir devisen om att tid är pengar lika påtaglig som vid en företagsflytt. Minsta miss kommer att innebära att arbetet inte kan komma igång – och med detta kommer också ett rejält tapp rent ekonomiskt. Planering är, som sagt, A och O – och med rätt företag kan även en företagsflytt ske på ett sömlöst och smidigt sätt!