Kategorier
Okategoriserade

Lastväxlarflak – tips och råd

Dags att ta nästa steg som företag inom transport, bygg, sjöfart eller exempelvis avfallsbranschen? Den gemensamma nämnaren mellan alla dessa branscher och områden är att man på daglig basis stöter på logistiska utmaningar där man måste köra, frakta och transportera allt från skrot, avfall, utrustning, maskiner och annat gods. 

Detta innebär att man också – för att kunna växa som företag – ofta måste ta tunga investeringar. Kör man ofta och har flera olika uppdrag så måste man också ha en massa olika lastbilar för att möta de behov som finns – och där det som ska fraktas dels ska rymmas i släpet, och dels ska man göra det utan att det tar skada. Vilket också innebär en risk för att man tar för stora ekonomiska risker. 

Att köpa exempelvis en lastbil kostar pengar – och den kostnaden ska också ställas mot de potentiella jobb man kan ta sig an, och hur pass mycket pengar dessa kan innebära. En delikat situation som kräver en noggrann kalkyl och en uträkning – och där risken kan vara hög. Det handlar alltid om en risk, men just sett till nya inköp till en fordonsflotta så kan det vara lite för stora risker för att man ska kunna motivera ett inköp.

Lastväxlarflak – en flexibel lösning 

 Det finns istället andra alternativ. Ett av de bästa handlar om lastväxlarflak och där man istället för att investera i lastbilar väljer den lösningen. Lastväxlarflak finns nämligen för alla typer av laster. Oavsett om du ska frakta en kran, en maskin, avfall, skrot eller någonting annat så kan du välja ett lastväxlarflak för det givna uppdraget. 

Det går att få modeller med tak, det får att få olika storlekar och man kan exempelvis addera olika funktioner där exempelvis tipp eller glider kan användas för att underlätta lastning och lossning. 

Kort sagt: för en betydligt billigare peng kan du som företagare välja att investera i lastväxlarflak och använda dig av de lastbilar du har idag – och köpa en lastväxlare för smidiga byten av de flak du köper in. Det ger mindre risker, lägre kostnader – och detta utan att det påverkar din verksamhet på ett negativt sätt. Det är snarare tvärtom. 

Enklare lastning och lossning med lastväxlarflak 

En enorm fördel med lastväxlarflak – och en stor anledning till att så många idag väljer denna lösning, inom vitt skilda branscher – är att dessa möjliggör en effektivt lastning och lossning av gods. Har du en lastbil som ska lastas så har du också med detta en kran som ska användas – och en massa personer som måste vara med och arbeta. Har du lastväxlarflak så krävs det enbart en lastväxlare för att enkelt och smidigt kunna lasta och lossa – och sedan vara på väg mot en ny transport. Genom detta får man möjlighet att ta sig an fler uppdrag under en dag och man kan effektivt kapa både tidskrävande flaskhalsar och en massa onödiga kostnader. 

Större säkerhet och färre olyckor 

En annan fördel med detta är att många av de vanliga arbetsplatsolyckor som sker kan undvikas. Ju fler folk som är med och arbetar, desto större kan risken för olyckor bli. Detta som en följd av dålig koncentration och undermålig koncentration i samband med att tyngre lyft ska genomföras. Denna risk uteblir nästan helt om man använder lastväxlarflak och genom detta förbättras arbetsmiljön och säkerheten på arbetsplatser runt om i Sverige.

 Ska man nämna ytterligare en fördel så handlar det om plats och utrymme. Har du begränsat med utrymme i dina lokaler så kan detta stå i vägen för utveckling och tillväxt. Lastväxlarflak tar inte alls mycket plats och dessa går även utmärkt att stapla på varandra. Du får helt enkelt enormt mycket valuta för pengarna genom detta val.